Actuele Wie was Ik info

Rob: Oorspronkelijk was ik uitgenodigd als Reïncarnatie Therapeut mijn licht te laten schijnen over het programma zoals ik dat ook in mijn wekelijkse analyses hier op de site doe en een en onder over regressie cq trance technieken te vertellen.......echter daar ik met vakantie was heb ik het aanbod helaas moeten afwijzen....maar Carine Vervelt is een waardig ;) vervangster...

Mijn commentaar op deze voors en tegens uitzending....bij de analyses van de diverse afleveringen....

Discussie rond Wie was ik? (overgenomen van de Kro):

Voorafgaand aan de laatste aflevering van Wie was ik? wordt een extra programma uitgezonden waarin de geloofwaardigheid van regressietherapie en het programma Wie was ik? uitgezonden.

In de Volkskrant uitte Herman de Regt, wetenschapsfilosoof aan de Universiteit van Tilburg, veel kritiek op het programma en de geloofwaardigheid van regressietherapie. Hij vindt het absoluut ontoelaatbaar dat de KRO het programma uitzendt. Hij legt in het discussieprogramma uit waarom.

Andere gasten zijn reïncarnatietherapeute Carina Verveld en sociobioloog Marcel Roele. Carine Verveld werkt al vijftien jaar als reïncarnatietherapeute. Zij legt uit wat regressie precies is en waarom men hierbij niet te sturen is. Ze zegt dat regressietherapie niet gevaarlijk is, maar noemt Wie was ik? reïncarnatie-toerisme.

Sociobioloog Marcel Roele spreekt over de onbetrouwbaarheid van het geheugen en illustreert dit met verschillende anekdotes.

Presentator Derk Bolt licht zondag één en ander toe over de totstandkoming van Wie was ik? Hij vertelt onder meer over de selectie van de deelnemers aan het programma en over de speurtochten van de redactie naar verifieerbare aspecten van de verhalen die bij de sessies loskwamen.

Daan van der Kleij, tenslotte, kandidaat in de laatste uitzending, vertelt in Wie was ik, de discussie over zijn ervaringen met het programma en de overtuiging dat zijn herinneringen echt waren zonder gestuurd te zijn.

Wie was ik, de discussie, zondag 19 juni 2005 om 20.15 uur, Nederland 1


 

Adres, telefoon, e-mail    Workshops    Route Info    Tarieven    Links