Iets voor Mij?Hoe nietig is een mens bij zo'n adembenemend natuurschoonIets voor mij 1 van de 3 ROB Trance regressie Therapieën ?

En waarom zou ìk het verleden oprakelen.

Niet zo geschikt voor je als :
je moeilijk/ of niet in trance gaat - er communicatie problemen te verwachten zijn - je heel sterk in projectie leeft - je een jonge leeftijd hebt - of niet uit vrije wil in therapie bij me gaat. Zie verderop bij Nader bezien....

Maar belangrijk om te weten: 90 % gaat vrij makkelijk in trance,wat aan de basis staat voor succesvolle therapie, namelijk toegang tot het onverwerkte verleden. Bij slechts 10 % lukt 't niet of slechts matig, helaas.

Vaak gestelde vragen van potentiële cliënten: Is 't eng. Als ik nou heel slecht geweest ben. Geef ik me helemaal over aan je ? Ga ik helemaal 'onder zeil' en weet ik daarna nog wat er gebeurt is en helpt dat dan ? Hoe ga ik de deur uit ?

Mijn antwoord: Nee 't is niet eng, nee je hebt 99,9% zeker vast niet iets slechts gedaan. En je geeft je niet over aan mij. Je weet altijd precies wat er gebeurt, dus niks onder zeil. Na afloop weet je precies wat er gebeurt is. En jij bepaald en niet ik. Er gebeurt niets wat jij niet wil !

Lees de uitvoerige uitleg op de pagina Therapie in de Praktijk over hoe therapie gaat, al deze hier gestelde vragen en nog veel meer komen er aanbod.

Durf je te 'graven in 't verleden': Want het is per slot regressie , terug naar 't verleden, of wil jij 't verleden liever laten rusten ?

Onder het motto: Als ik maar net doe of dat pijnlijke verleden er niet is, het ontken dat het ooit gebeurt is

(bijv zwaar gepest zijn in de jeugd), hoef ik 't ook niet meer te voelen en bestaat het dus niet meer.

Helaas zitten wij mensen zo niet in elkaar. Je kunt niet tegen je verleden zeggen dat 't voorbij is of moet zijn. Als ik mensen enkele vragen over dat 'voorbije en verwerkte' verleden stel, blijkt al gauw dat het bepaald nog niet voorbij is.

Wij mensen zijn helaas kampioenen in ons zelf voor de gek houden.

We willen zo graag dat 't voorbij is. Maar iets is pas voorbij als 't ook echt voorbij is.

En voorbij betekent verwerkt, dan is 't pas echt afgesloten en niet afgesloten omdat ons dat beter uitkomt !

Mensen hebben als 't ware open boeken met onverwerkte hoofdstukken om zich heen liggen en er maar angstvallig niet naar kijken. Oh nee hoor ik zie ze niet hoor, ze zijn er niet en oh nee hoor als ze er al zouden zijn ze liggen niet open hoor.

En oh wee dan gebeurt er iets in het nu dat herinnert aan de pijn van vroeger en oeps alle pijn ook over toen, blijkt er nog steeds te zitten! Hoe zo voorbij ?

De ROB therapieën werken behalve met herinnerde of niet meer herinnerde ervaringen uit huidig leven, ook met ervaringen uit vorige levens.

De reden van ook eerdere levens is dat ik de oorsprong van het probleem zoek.

Een probleem moet ooit ergens beginnen. Het is niet logisch dat je in huidig leven net als iedereen naakt geboren wordt en denkt:

Ik ben niks waard en/of ik verdien het niet om gelukkig te zijn.

Ooit ergens maak je wat mee, waardoor je de vreselijk pijnlijke conclusie trekt dat je niks waard bent, niet verdient om gelukkig te zijn. Als dit diep of minder diep in je opgeslagen ligt, kan het niet anders zijn dat er een oorzaak te vinden is in jezelf waarom je zo over jezelf denkt.

Het kan nooit de bedoeling zijn van het Leven, van God, van Er Te Zijn, van te Bestaan dat je maar een beetje rondloopt op deze aarde en maar voelt niks waard te zijn of overtuigd bent geluk niet te verdienen.

En inderdaad als je met mij aan de slag gaat blijkt de oorsprong van deze beperkte, pijnlijke overtuiging over jezelf te vinden te zijn en te helen, dit leidt tot een totale andere kijk op jezelf en de wereld. Een uitgebreid praktijkvoorbeeld over 't ophalen van 't verleden en de genezing ervan (boek eindelijk dicht en de kast in) bevat de pagina over Reïncarnatie Therapie.

Nader bezien wanneer 't niet geschikt voor je is:

a moeilijk/ of niet in trance gaan:

De Rob therapieën zijn trance therapieën
: therapie waar de cliënt(e) onder begeleiding 'naar binnen keert'. Waardoor ineens lichaamsreacties en emoties opkomen en vaak beelden die spontaan voor 't geestesoog verschijnen .

Sommigen mensen zijn echter helaas nauwelijks geschikt voor trance. Ze blijven teveel aanwezig. Of becommentariëren zichzelf voortdurend ( Ik zei net wel, maakt me moe maar ik bedoelde eigenlijk....) Of zijn heel begaan met mijn welzijn: "Goh Rob je moet wel helemaal tureluurs van zo iemand als ik worden", zichzelf daarbij indirect veroordelend. Of 't valt ze ineens op hoe hard het regent buiten. Of ze merken niks, weten het niet, horen mijn vraag niet en heel soms vallen ze in slaap.

Dus aandacht voor veel zaken die weinig met hun diepere lagen te maken hebben Cliënten raken niet voldoende in trance, met de begeleiding zoals ik die geef. En naar binnen keren is juist waar het omgaat in deze therapieën.

b communicatieproblemen:

Allereerst een heel logische eigenlijk, de therapie heeft goede communicatie nodig: als ik je niet verstaan kan of jij mij niet (iemand die de Nederlandse taal nauwelijks machtig is, iemand die doof is helaas) Ik heb al wel succesvol therapie gegeven in een mengeling van engels en nederlands en ook in een mengeling van duits en nederlands.

c sterk projecteren:

Als je moeite hebt om niet voortdurend een ander/ de wereld/ de mannen/ de vrouwen/ de ouders/ blond harigen of juist de rossige medemens de schuld te geven van je problemen.

Anders gezegd heb je sterk de neiging al je problemen op de buitenwacht te projecteren én ben je niet bereid uit te zoeken, wat daar toch de diep in je weggestopte traumatisch oorzaak van is in huidig of vorig leven, kan ik niks voor je doen. Bovendien krijg ik geheid een aanvaring met je en wordt je in dit specifieke geval bevestigd dat het aan de therapeuten ligt, in dit geval therapeuten met zwart met grijze krullen (Moi, Rob dus).

Na zo'n ervaring zal je alleen nog maar meer verharden in je standpunt dat 't aan een ieder, maar 't niet aan jou ligt, wat alleen maar je toekomstige heling groei nog maar meer in de weg staat. Heb ik 't tegendeel met je bereid.

Voor alle duidelijkheid door 't luchtig te benoemen (zwart met grijze krullen over mijn uiterlijk) probeer ik misschien nog wel duidelijker aan te geven waarom therapie bij projectie geen zin heeft. Want zolang 't aan een ander blijft liggen, hoeft de cliënt(e) niet echt aan de slag met zich zelf !

NB

Echter is de cliënt(e) zich bewust van het nadeel van projectie (dat dit toekomstige groei en heling in de weg staat), wil ik daar graag met cliënt(e) aan werken. Een deel van de therapie zal dan specifiek gaan over de oorzaak van de projectie, vaak diep verstopt in de cliënt(e) zelf.

d. leeftijd:

Alhoewel ik collega's heb die specifiek met jonge kinderen. Werk ik zelf in de leeftijdsgroep vanaf zo'n 16 jaar. Sessies zijn 3 uur per keer en alhoewel sessies voor de cliënt(e)s meestal omvliegen, is 3 uur voor jongeren en kinderen toch wel een erg zware belasting.

De leeftijdsgrens van 16 is uiteraard niet strikt, ligt aan de jongere zelf, sommigen zijn hun leeftijdsgenootjes ver vooruit, maar er zijn er ook - net als bij volwassenen - die nog ver van volwassen zijn. Blijkt echter na een kennismaking/uitprobeer consult dat degene inderdaad te jong is, dan biedt echter de Rob NAASTEN THERAPIE hier indien gewenst toch uitkomst !!!

e. niet uit vrije wil:

Als iemand gestuurd is door partner, ouder of wie dan ook, om bij mij in therapie te gaan, spreekt 't voor zich dat het meestal niet werkt. Als de persoon ook aangeeft er niet gezeten te hebben als ... neem ik de persoon sowieso niet in therapie.

Als echter degene samen met mij inzicht krijgt, waarom die zich liet sturen en we al verdiepende ontdekken dat cliënt(e) altijd belangrijker vindt wat een ander vindt, komen we al snel op 't spoor van 'gestuurde' cliënt(e)s problemen. Besluit cliënt(e) - nu dus zelf gekozen ! uit vrije wil! daar de therapie over te laten gaan, gaan we aan de slag! Dus niet aan bijv mijn partner zegt dat ik zo ... ben, daarvoor zit ik hier. Of hier de partner die stuurde zo blij mee is ? Maar voor cliënt(e) en mij voelt dit heel wat zuiverder en zinniger aan.

moeilijk/ of niet in trance gaan - communicatieproblemen - sterk projecteren - leeftijd - niet uit vrije wil in therapie.

5 redenen dus die een goede R.O.B. Therapie , in de weg kunnen staan.

Herken je je niet of nauwelijks in deze punten, is de kans groot dat de Rob Therapieën heel geschikt voor je zijn. Want zoals al vermeld 90 % gaat makkelijk in trance en bij maar 10 % lukt 't matig tot niet.

Maar weet je het nu of 't iets voor je is ?

Zeker weten of 't de therapie is die bij je past en ik de geschikte therapeut ?

Hoe veel informatie ik ook probeer te geven op mijn site,

het kan het echt ervaren van ROB therapie met Mij, Rob als je therapeut niet vervangen

Ervaren weegt niet op tegen al mijn informatie.

En sowieso voor de echte 'kat uit de boom kijkers'

bestaat altijd eerst nog de mogelijkheid van eerst:

alvorens de definitieve keuze voor therapie bij mij te maken.

Wie weet tot ziens als cliënt(e)

Ook Jij bent van harte welkom


 

Adres, telefoon, e-mail    Workshops    Route Info    Tarieven    Links